Zaanse schans tour
Toerisme

Zaanse schans tour

Elke molen, iedere werkplaats en winkel vertelt haar eigen verhaal in de Zaanse schans. Wie om zich heen kijkt ziet een prachtig stukje Nederlandse geschiedenis. Als je een Zaanse schans tour doet, lijkt het of je in de 18e eeuw beland bent. In de 17e eeuw werden er meer dan 600 molens geplaatst in de Zaanse schans en daarmee was het eerste industriegebied in Nederland een feit. De molens werden gebruikt om specerijen te malen en om verf, olie en houten planken te produceren. Een aantal van deze molens kun je vandaag de dag nog steeds bezoeken in de Zaanse schans. Je ziet daar hoe de wind de molens aandrijft en je kunt er veel leren over de oude ambachten uit de Zaanstreek.

 

Zaanse schans is een bewoond openluchtmuseum

De Zaanse schans is een buurt met een historische bebouwing. De houten huisjes met lage deuren en knijpraampjes, de prachtige molens en het water van de waterloop de Zaan zorgen voor nostalgie. De Zaanse schans ligt in de provincie Noord-Holland in de gemeente Zaanstad. Deze bekende toeristische bestemming trekt jaarlijks een miljoen bezoekers. De Zaanse Schans is bedoeld als historisch erfgoed maar omdat het voor iedereen die een Zaanse schans tour wilt doen toegankelijk is, lijkt het meer op een openluchtmuseum. Toch zijn de huizen in de Zaanse schans gewoon bewoond, er is dus niet alleen maar toerisme. Mensen die in de Zaanse schans wonen noemt men Zaankanters.

Boek een Zaanse schans tour met gids

Ben jij van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan de Zaanse Schans of lijkt het je na het lezen van dit artikel de moeite waard om er eens naar toe te gaan? Boek dan bij ons een Zaanse schans tour. Onze gids kan je namelijk alles vertellen over de buurt Zaanse Schans en de omgeving. Hij neemt je mee naar plekjes waar je als toerist zonder gids niet zomaar komt. Onze Zaanse Schans tour begint met een rit in een comfortabele Amerikaanse privé auto met airconditioning. De tour is daarom voor maximaal 4 mensen. Je wordt bij je Hotel in Amsterdam of een andere afgesproken plek opgehaald rond 9:30 uur en na een leuke ochtend vol mooie ervaringen word je rond 13:30 uur weer terug gebracht.